Prisøkninger på grunn av svært høye råvarepriser

NYE prisøkninger pr. 1. Juni 2022 !

 

20 % på BioMinigrip poser
15% på Minigrip poser
10 % på sliderbags
15 % på tapegrip.
15% på Doybag

Prisutviklingen på nesten alle plasttyper viser for tiden svært kraftige økninger.
Årsaken er den generelle økning på hele markedet, stigning på olie samt mangel på råvarer forårsaket av den globale COVID-19-krisen, hvor mange råvareprodusenter har valgt først å kjøre lagrene sine i bunn og deretter kutte produksjonen med utsikter til et svakt første kvartal i 2021. Utviklingen i etterspørselen i Europa har imidlertid overrasket alle, og etterspørselen fra blant annet Latin-Amerika, hvor råvareleverandører har kunnet oppnå høyere priser enn i Europa, har skjerpet situasjonen enda mer.
Situasjonen for import av enkelte råvarer fra Asia har tilsvarende vært nesten ikke-eksisterende på grunn av den store mangelen på containere og de følgende svært kraftig stigende fraktprisene. Situasjonen med nedstengningen av råvareprodusentenes fabrikker i Texas, USA på grunn av den unormalt harde vinteren er en skjerpende omstendighet.
Det er en svært giftig cocktail – den generelle mangelen på råvarer forårsaker eksploderende priser.
Vi overvåker markedet svært tett i samarbeid med nettverket vårt og vil oppdatere kundene våre løpende. Vi jobber også på spreng for å sikre leveranser til konkurransedyktige priser.
Siden juli 2020 har våre kostpriser på råvarer økt:
PE: 92 % – PP 72 %.
Vi håper att kunne ta bort tillegget så snart råvaren stabiliseres.